سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد، گفت: یکی از اهداف مهم طرح تحول نظام سلامت کاهش نسبت زایمان طبیعی به سزارین و افزایش زایمان طبیعی است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد، گفت: یکی از اهداف مهم طرح تحول نظام سلامت کاهش نسبت زایمان طبیعی به سزارین و افزایش زایمان طبیعی است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر اورنگ ایلامی در حاشیه این مراسم ضمن تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) و گرامیداشت هفته دفاع مقدس افزود: با افتتاح مرکز کمک آموزشی مهارت آموزی بالینی آموزش های لازم به دانشجویان رشته های پزشکی، پرستاری، مامایی و سایر رشته های مرتبط در حیطه زایمان طبیعی و زایمان بدون درد داده می شود.
وی با بیان اینکه سیاست نظام سلامت افزایش زایمان طبیعی است، تصریح کرد: نسبت زایمان طبیعی به سزارین در سال های اخیر کاهش یافته، بنابراین این مرکز در راستای سیاست های نظام سلامت و طرح تحول نظام سلامت راه اندازی شده است.
دکتر ایلامی تصریح نمود: با اجرای طرح تحول نظام سلامت و سیاستگذاری های که انجام شده، سزارین در استان کاهش قابل ملاحظه ای داشته، که رایگان نمودن زایمان طبیعی و ترویج شیوه های زایمان بدون درد در استان از جمله این سیاست ها است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به اینکه زایمان فیزیولوژیک هم عوارض بعد از زایمان و هم مرگ و میر مادران و نوزاد در آن کمتر است، خاطر نشان کرد: با آموزش روش های جدید زایمان بدون درد به مادران می توان شاهد استقبال آنها از زایمان طبیعی و کاهش سزارین باشیم.
راه اندازی 2 بلوک زایمانی در بیمارستان های امام سجاد(ع) و بی بی حکیمه خاتون(س) گچساران
دکتر ایلامی بیان داشت: در راستای طرح های تحول نظام سلامت، جهت بهبود وضعیت زایمان و زنان در سطح استان بلوک های زایمانی در بیمارستان های دهدشت، یاسوج و گچساران در حال ساخت و توسعه هستند.
وی از راه اندازی 2 بلوک زایمانی در بیمارستان های امام سجاد(ع) یاسوج و بی بی حکیمه خاتون(س) گچساران تا دهه فجر امسال خبر داد و گفت: بالغ بر 300 میلیون ریال اعتبار صرف مرکز مهارت آموزی بالینی ویژه زایمان طبیعی و زایمان بدون درد شده است.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد نیز در ادامه گفت: در ابتدا طرح ترویج زایمان طبیعی در 8 محور توانمندسازی مادران، ارائهدهندگان خدمات برای ماما و متخصصین زایمان، اصلاح تعرفه زایمان طبیعی و سزارین، اصلاح تعرفه زایمان بیدرد، بهینهسازی وتوسعه فضای فیزیکی بلوک زایمان، فرهنگسازی برای ترویج زایمان طبیعی، برقراری امکان عقد قرارداد با ماما و متخصصان بخش خصوصی و جذب ماما تدوین شده است.
دکتر غلامعباس سبز افزود: راه اندازی مرکز مهارت آموزی بالینی ویژه زایمان طبیعی و زایمان بدون درد در سال 94 به محورهای این طرح افزوده شد، که هدف اصلی راهاندازی این مراکز ترویج زایمان طبیعی است.
وی عنوان کرد: به واسطه کوتاه شدن دوره بستری در بیمارستانها، افزایش مراقبت بیماران در جامعه و به روزشدن آموزش ها اغلب در بیمارستان ها موقعیت مناسبی برای یادگیری مهارتهای بالینی پایه فراهم نمی شود.
دکتر سبز ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به محدودیت های یادگیری بر بالین بیمار و مورد توجه قرار گرفتن حقوق بیماران، امروزه تاکید بر آموزش مهارتهای بالینی و ارتباطی و ایجاد نگرش در کادر درمان بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان اظهار داشت: مرکز یادگیری مهارت آموزی بالینی در پاسخ به تغییرات ایجاد شده در نحوه آموزش، فرصتی را فراهم می آورد تا کادر درمان با استفاده از انواع وسایل کمک آموزشی، مدل ها و مانکن ها بتوانند مهارتهای بالینی و ارتباطی خود را در محیطی آرام و کنترل شده افزایش دهند.
وی در ادامه اشاره ای به مزایاي آموزش در مرکز مهارت آموزی بالینی داشت و تصریح کرد: در این مراکز امکان کنترل یادگیری، تکرار تمرین مهارت در محیط امن، قابل پذیرش بودن اشتباه، بازخورد مستقیم به فراگیران، وابسته نبودن آموزش به بیمار، افزایش انگیزش فراگیران، امکان بیشتر آموزش رویه های استاندارد انجام مهارت، استفاده از رویکرد خود آموزی و یادگیری فعال و امکان رعایت اخلاق پزشکی وجود دارد.
دکتر سبز آموزش مهارت های بالینی، ارتباطی، برگزاری امتحانات عملی، آموزش مداوم پزشکان وماماها، تحقیقات آموزشی و خود آموزی را از جمله مهارت هایی که دراین گونه مراکز آموزش داده می شود، عنوان کرد.
به گزارش وب دا؛ مرکز مهارت آموزی بالینی ویژه زایمان طبیعی و زایمان بدون درد با اعتباری بالغ بر 300میلیون ریال، ظهر امروز با حضور سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان، سرپرست معاونت درمان و معاون آموزشی دانشگاه و جمعی از پزشکان و مسئولین افتتاح شد.15-142